Mediteranski odrezak tune sa paradajzom i maslinama

Zavodljiv miris i lako-svarljivi proteini ribe idealni su za tople dane...

Sastojci po osobi:

- 250 g odreska tune

- 1 dl belog vina

- 0.5 dl maslinovog ulja

- par kapi soka od limuna

- malo seckanog svežeg ruzmarina

- pola kašičice fino seckanog svežeg peršuna

- malo sušenog origana

- mao soli

- zeleni biber

- šaka cherry paradajza sečena na pola ili četvrtine

- kašika seckanih crnih maslina

Priprema:

Prvo treba napraviti marinadu: izmešati ulje, belo vino i sok od limuna, pa kada ste smesu izmešali u nju dodati začine. Filet tune staviti da se marinira oko sat do sat i po, da riba poprimi sve arome.

Peče se na dobro ugrejanom rostiljskom tiganju po minut sa svake strane. Izvadi se, a zatim se na istom tiganju proprži cherry paradajz i kad je gotov dodaju masline. Ovo se prelije preko tune. Poslužiti uz povrće - idealno mladi krompirići ili grilovana tikvica.

(Telegraf.rs)