Obrok-salata od leblebija i paradajza

Dovljno povrća, složenih ugljenih hidrata i zdravih masti za sjajan letnji ručak...

Sastojci:

- 250 g čeri paradajza

- 250 g žutog čeri paradajza

- 150 g feta sira

- 1 konzerva leblebija

- 2 komada mladog luka

- 1/2 kašičice soli

- 1 kašika vinskog sirćeta

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1/2 kašičice kumina

- 2 kašike peršuna, iseckanog

- crni biber po želji

Priprema:

Secite paradajz na polovine, mladi luk na dijagonalne komadiće, a feta sir na kockice. Dodajte oprane leblebije, posolite, pobiberite, prelijte sirćetom i uljem i dobro promešajte. Dodajte sitno iseckani peršun i nanu. Promešajte i proverite ukus pa dodajte po potrebi nešto od začina. Čeri paradajz se može zameniti sa drugom vrstom paradajza, koji nije puno sočan.

(Telegraf.rs)