Obrok-salata od leblebija i paradajza
0
Dovljno povrća, složenih ugljenih hidrata i zdravih masti za sjajan letnji ručak...
Sastojci:
- 250 g čeri paradajza
- 250 g žutog čeri paradajza
- 150 g feta sira
- 1 konzerva leblebija
- 2 komada mladog luka
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice kumina
- 2 kašike peršuna, iseckanog
- crni biber po želji
Priprema:
Secite paradajz na polovine, mladi luk na dijagonalne komadiće, a feta sir na kockice. Dodajte oprane leblebije, posolite, pobiberite, prelijte sirćetom i uljem i dobro promešajte. Dodajte sitno iseckani peršun i nanu. Promešajte i proverite ukus pa dodajte po potrebi nešto od začina. Čeri paradajz se može zameniti sa drugom vrstom paradajza, koji nije puno sočan.
(Telegraf.rs)