Slani kroasani sa sirom - za perfektan doručak

Ovo omiljeno francusko pecivo možete spremiti i sami, u svojoj kuhinji...

Sastojci:

- 1 kvasac

- 1 čaša mleka

- 1 čaša jogurta

- 1 šolja ulja

- 2 jajeta

- 1 maslac

- 1 kg brašna

- 2 kašike šećera

- 1 kašika soli

- mladi kravlji sir

Priprema:

Kvasac se stavi u mlako mleko da malo odstoji i da se aktivira. Kada je kvasac narasao, dodaje se brašno i to se izmeša i ostavi da odstoji na toplom. Zatom se umeša jogurt, ulje i jedno jaje, dodaju 2 kašike šećera i kašika soli, pa se opet sve lepo izmesi. Poželjno je testo mesiti oko 20 minuta.

Odvoji se na 16 kuglica i razviju oklagijom da budu prečnika oko 20 cm, pa se na to narenda maslac, pa sledeća razvijena kuglica, pa na nju maslac i tako dok se sve kuglice ne naređaju. Na poslednju kuglicu ne stavljajte maslac. Kad je sve to narendano i izređano opet se sve obradi oklagijom. Sada iseckajte testo na trougliće i punite sirom.

Kada ih poređate u nauljeni pleh, namažite jajetom kroasane da bi imali lep sjaj. Pecite dok ne porumene i poslužite tople.

(Telegraf.rs)