Slani kroasani sa sirom - za perfektan doručak
Ovo omiljeno francusko pecivo možete spremiti i sami, u svojoj kuhinji...
Sastojci:
- 1 kvasac
- 1 čaša mleka
- 1 čaša jogurta
- 1 šolja ulja
- 2 jajeta
- 1 maslac
- 1 kg brašna
- 2 kašike šećera
- 1 kašika soli
- mladi kravlji sir
Priprema:
Kvasac se stavi u mlako mleko da malo odstoji i da se aktivira. Kada je kvasac narasao, dodaje se brašno i to se izmeša i ostavi da odstoji na toplom. Zatom se umeša jogurt, ulje i jedno jaje, dodaju 2 kašike šećera i kašika soli, pa se opet sve lepo izmesi. Poželjno je testo mesiti oko 20 minuta.
Odvoji se na 16 kuglica i razviju oklagijom da budu prečnika oko 20 cm, pa se na to narenda maslac, pa sledeća razvijena kuglica, pa na nju maslac i tako dok se sve kuglice ne naređaju. Na poslednju kuglicu ne stavljajte maslac. Kad je sve to narendano i izređano opet se sve obradi oklagijom. Sada iseckajte testo na trougliće i punite sirom.
Kada ih poređate u nauljeni pleh, namažite jajetom kroasane da bi imali lep sjaj. Pecite dok ne porumene i poslužite tople.
(Telegraf.rs)