Pikantni pileći bataci u panceti
Ovo jelo je praznik za nepca i oči - pa iskoristite vikend da ga pripremite!
Sastojci:
- 3 krompira
- 2 šargarepe
- 2 crna luka
- 4 bataka sa karabatacima
- 100 g pancete rezane na tanke trake
- so i biber
- 1 kašičica mlevene paprike
- 3 čena belog luka
- malo ulja
- malo putera
- pola čaše vode
Priprema:
U širu tepsiju za pečenje, predhodno podmazanu, dodati isečen krompir na kocke, a na isti način iseći i šargarepu i luk. Sve posuti paprikom, biberom i solju. Zatim dodati iseckan beli luk i puter. Sve ravnomerno rasporediti po krompiru i preliti vodom.
Batake i karabatake obrišite od viške vode, skinite im kožu i posolite. Zatim svaki umotajte u 2-3 trake slanine (pričvrstite čačkalicom ako treba) i poređajte preko povrća. Tepsiju umotati u alufoliju i peći oko 30 minuta na 200 stepeni, a zatim otvoriti foliju i zapeći otvoreno još malo dok jelo ne porumeni.
(Telegraf.rs)