Pikantni pileći bataci u panceti

Ovo jelo je praznik za nepca i oči - pa iskoristite vikend da ga pripremite!

Sastojci:

- 3 krompira

- 2 šargarepe

- 2 crna luka

- 4  bataka sa karabatacima

- 100 g pancete rezane na tanke trake

- so i biber

- 1 kašičica mlevene paprike

- 3 čena belog luka

- malo ulja

- malo putera

- pola čaše vode

Priprema:

U širu tepsiju za pečenje, predhodno podmazanu, dodati isečen krompir na kocke, a na isti način iseći i šargarepu i luk. Sve posuti paprikom, biberom i solju. Zatim dodati iseckan beli luk i puter. Sve ravnomerno rasporediti po krompiru i preliti vodom.

Batake i karabatake obrišite od viške vode, skinite im kožu i posolite. Zatim svaki umotajte u 2-3 trake slanine (pričvrstite čačkalicom ako treba) i poređajte preko povrća.  Tepsiju umotati u alufoliju i peći oko 30 minuta na 200 stepeni, a zatim otvoriti foliju i zapeći otvoreno još malo dok jelo ne porumeni.

(Telegraf.rs)