Sočna pohovana piletina sa aromatizovanom korom
Jedan od načina da pohovana piletina bude fantastična jeste da dobro začinite meso - ali i brašno!
Sastojci:
- 800 g piletine (belo meso)
- kašika senfa
- 2 kašike susamovog ulja
- so i biber
- 220 g brašna
- Začini (stavite po malo od svega što imate u kući): slatka aprika, beli luk u granulama, majoran, origano, korijander, kumin, estragon, ljuta paprika, crni luk u granulama...
- 1 žumance
- 200 ml vode
Priprema:
Premažite piletinu isećenu na komade mešavinom senfa i susamovog ulja, posolite i pobiberite. Začinite brašno svim ili nekim od začina sa spiska - i takođe dodajte so i biber. Umutite žumance i vodu pa dajte veći deo brašna da se dobije lepa glatka smesa. Ostatak brašna stavite ne neki tanjirić.
U dubljem tiganju zagrejte ulje na 180 stepeni. Svaki komad piletine prvo umočiti u brašno, a zatim u tečnu masu. Sada komade piletine pržite u ulju, sve do zlatno-žute boje. Gotove ih staviti na papir da upiju ulje i servirati dok je toplo, najbolje uz neki umak.
VIDEO: Sjajan sladoled sa mangom i bananom savršen izbor protiv vrućine
(Telegraf.rs)