Salata od kinoe i svežeg povrća

Ovo može da bude sjajan veganski obrok - ali i prilog uz ribu ili jaja.

Sastojci:

- 2 šolje kuvane kinoe (prema uputstvu s pakovanja)

- veći crveni luk nasečen na rebarca

- 3 čena sitno nasečenog belog luka

- 1 krastavac nacečen na kockice

- 1 veća crvena paprika, nasečena na kockice

- 1 veći plavi paradajz, nasečen na kockice

- peršunov list

- sok od manjeg limuna

- morska so

- sveže mleveni crni biber

- ekstra devičansko maslinovo ulje

Priprema:

Na tignaju, na malo maslinovog ulja, ispržite plavi patlidžan, a kada je omekšao, dodajte i pariku pa je pržite samo da malo omekša - neka ipak ostane krckava.

Kuvanu kinou pomešajte s ovim povrćem i ostalim namirnicama iz popisa sastojaka. Začinite i dobro promešajte. Salatu poslužite rashlađenu, posutu peršunom.

(Telegraf.rs)