Okrepljujuća teleća čorbica
Neke supice su dobre za početak ručka - dok neke čorbice mogu da budu i kompletan obrok...
Sastojci:
- 400 g teletine
- 500 g krompira
- 4 manje šargarepe
- 2 glavice luka
- pola manjeg korena celera
- malo ulja
- pola veze seckanog peršuna
- so i biber
- kašika brašna
- malo aleve paprike
- čili papričica (po želji)
Priprema:
Meso iseckati na manje kockice, a svo povrće oprati, oljuštiti i iseći na kockice. Pripremiti tiganj i u njemu na malo ulja zapeći meso i malo ga prodinstati sa vodom nekih 5-10 minuta. U loncu u kojem ćete kuvati čorbu na ulju prvo propržite luk, zatim dodajte, šargarepu, celer, krompir i malo propržite. Zatim dodajte brašno i sve dobro izmešajte i još malo zapržite.
Mešajte sve vreme, da se nebi lepilo za dno. Zatim dodajte vodu, koja treba da pokrije povrće, pa dobro izmešajte. Dodajte meso u lonac i kuvajte na blagoj vatri oko 40 minuta. Kad primetite da je meso i povrće skuvano, dodajte preostale začine. Pustite da se još malo krčka, po potrebi. Poslužite uz bruskete ili tost hleb.
(Telegraf.rs)