Okrepljujuća teleća čorbica

Neke supice su dobre za početak ručka - dok neke čorbice mogu da budu i kompletan obrok...

Sastojci:

- 400 g teletine

- 500 g krompira

- 4 manje šargarepe

- 2 glavice luka

- pola manjeg korena celera

- malo ulja

- pola veze seckanog peršuna

- so i biber

- kašika brašna

- malo aleve paprike

- čili papričica (po želji)

Priprema:

Meso iseckati na manje kockice, a svo povrće oprati, oljuštiti i iseći na kockice. Pripremiti tiganj i u njemu na malo ulja zapeći meso i malo ga prodinstati sa vodom nekih 5-10 minuta. U loncu u kojem ćete kuvati čorbu na ulju prvo propržite luk, zatim dodajte, šargarepu, celer, krompir i malo propržite. Zatim dodajte brašno i sve dobro izmešajte i još malo zapržite.

Mešajte sve vreme, da se nebi lepilo za dno. Zatim dodajte vodu, koja treba da pokrije povrće, pa dobro izmešajte. Dodajte meso u lonac i kuvajte na blagoj vatri oko 40 minuta. Kad primetite da je meso i povrće skuvano, dodajte preostale začine. Pustite da se još malo krčka, po potrebi. Poslužite uz bruskete ili tost hleb.

(Telegraf.rs)