Juneća čorbica sa šargarepom i celerom

Svaki stvarno dobar porodični ručak treba da počne izuzetno ukusnom čorbicom!

Sastojci:

- 400 g junećeg mesa

- 2 kašike maslinovog ulja

- 2  šargarepe

- glavica luka

- 3 manja krompira

- 1 manji koren celera

- 2 ravne kašike griza

- 1 žumance

- veza peršuna

- so i biber

Priprema:

Izrezati junetinu na manje kockice i staviti da se kuva. U drugoj šerpi na puteru propržiti sitno seckane: luk, šargarepu i celer - oko 10 minuta. Dodati krompir sečen na kockice i sve zaliti vodom. Kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša, pa u njega kasnije dodajte i meso.

Kada je sve kuvano, u činijici pomešajte griz, malo vode i žumance. Mešavinu dodajte u supu i neprestano mešajte, dok se supa ne zgusne. Korigujte začine i poslužite.

(Telegraf.rs)