Kremasta pasta sa spanaćem i kobasicom
Pikantna i interesantna pasta sa mesom iz kobasice, punim aroma...
Sastojci:
- 400 g integralne testenine po izboru
- 400 g svežeg spanaća
- 1 umereno ljuta meka kobasica, veća
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 1 kokošija kocka za supu
- 40 g rendanog parmezana
- morska so
- sveže mleveni crni biber
- beli luk u prahu
- kisela pavlaka po želji
- maslinovo ulje
Priprema:
Pastu kuvati prema uputstvu sa ambalaže. Spanać očistiti, oprati, ocediti i krupno iseći. Na zagrejanom maslinovom ulju, u većem tiganju, propržiti spanać da omekša. Posoliti, pobiberiti i posuti belim lukom u prahu. Prespite spanać u tanjir pa u istom tiganju ispržite meso iz kobasice: izvadite ga iz omota i varjačom u toku prženja usitnite da bude kao mleveno meso.
U posebnoj posudi na zagrejanom maslacu propržiti brašno, doliti mleko istovremeno mešajući žicom, dodati kocku za supu, smanjiti vatru i kuvati par minuta da se sos zgusne. Umešati parmezan, malo belog luka u prahu i proveriti ukus, dosoliti, ako treba. Kuvanu i proceđenu pastu umešati u spanać i kobasicu, preliti bešamel sosom, promešati i odmah poslužiti. Pospite po želji sa još parmezana.
(Telegraf.rs)