Domaća testenina: najlepše taljatele i rezanca za supu
0
Ako niste do sada probali da napravite svoju testeninu - isprobajte ovaj recept i nećete se pokajati!
Sastojci:
- 400 g brašna
- 4 jaja (ni mala ni velika)
Priprema:
U veću posudu sipajte brašno, a onda napravite udubljenje i dodajte jaja. Obično bude lakše ako prethodno jaja malo ulupate viljuškom. Zamesite testo, pa ga izradite rukama dok ne postane potpuno glatko. Neka se ohladi sat vremena u frižideru, umotano u providnu foliju.
Oklagijom razvijte prevougaonik pa ga isecite na trake. Propustite kroz mašinu za testeninu da dobijete deblje listove, a zatim postepeno idite do najtanjeg podešavanja kako bi se dobili taknki listovi testa. Neka se list samo malo prosuši pa ga isecite.
Rastresite razanca u rukama i stavite na stolnjak da se dobro osuše. Mogu da se upotrebe odmah, a osušena mogu da stoje u papirnoj kesi.
(Telegraf.rs)