Jednostavno, brzo i lako: špageti s pečurkama i slaninicom

Pri izboru pečuraka, možete se opredeliti za vrganje, bukovače ili najdostupnije pečurke u našim radnjama - šampinjone.

Sastojci

- 300 g špageta

- 250 g pečuraka po izboru

- 150 g dimljene slanine

- 2 čena belog luka

- čaša neutralne pavlake

- malo maslinovog ulja

- bosiljak (suv ili svež)

- so i biber

Priprema:

Staviti špagete da se kuvaju 10 minuta u većoj količini vode. Za to vreme na zagrejanom ulju ispržiti slaninu seckanu na kockice i na listiće isečene šampinjone.

Ocediti špagete, staviti u posudu za posluživanje, preliti slaninom i pečurkama, dodati čašu neutralne pavlake, seckani beli luk i bosiljak i još malo prokuvati zajedno. Služiti odmah dok je toplo.

(Telegraf.rs)