Za ljubitelje morskih ukusa: pohovani kolutići lignji
Meso lignji lako postane žilavo, pa ako niste dovoljno vešti u pripremi - najbolje je da ih pohujete kako bi ostale meke...
Sastojci:
- paket očišćenih lignji
- 2 manja jaja
- šolja brašna
- šolja prezli
- beli luk u prahu
- malo ljute tucane paprike
- ulje za prženje
- so i biber
Isperite lignje, ocedite i isecite lignje na deblje kolutiće, posolite ih i pobiberite. U dublji tiganj ili šerpicu sipajte ulje i stavite na šporet da se greje.
Izmešajte brašno sa začinima (so, biber, beli luk u prahu - pa i zaljutite malo po želji). Lignje stavite u sud sa začinjenim brašnom pa promešajte da se u potpunosti oblože, zatim ih provucite kroz umućena jaja i na kraju uvaljajte u prezle. Pažljivo spuštajte kolutiće u zagrejano ulje.
Ostavite da se prže dok ne dobiju lepu boju i izvadite ih na paprinu salvetu da se ocede i prohlade. Služe se posute svežim peršunom uz limun i pomfrit.
(Telegraf.rs)