Ražane lepinjice - za one koji ujutru vole vruće pecivo!

Ove lepinje se ujutru spreme brže nego što pomislite da je već vreme za doručak!

Sastojci:

- 300 ml jogurta

- kocka kvasca

- 2 kašičice soli

- 30 g maslaca (omekšalog)

- 400 g pšeničnog brašna

- 150 g ražanog brašna

- 150 g ražanih pahuljica

Priprema:

U sud u kojem cete zamesiti testo izdrobite kvasac i dodajte jogurt, dobro izmešajte da se kvasac rastvori. Dodati ostale sastojke i zamesiti meko testo. Oblikovati testo, iseci na 12 delova, pa od svakog dela formirati lopticu i redjati u pleh obložen papirom za pecenje.

Pleh ostaviti preko noci u frizideru, pa ujutru staviti pleh u toplu prostoriju da se testo ugreje (oko pola sata mu treba). Rernu zagrejati na 250 stepeni i zemicke peci oko 15 minuta.

(Telegraf.rs)