Jednostavni pohovani račići, sa prelivom na bazi majoneza i pavlake
0
Da lakše pohujete ove račiće, upotrebite ražnjiće da ih uvaljate u brašno, jaja i prezle - sve će biti brže i urednije.
Sastojci za 2 osobe:
- 500 g smrznutih račića
Za pohovanje:
- jaje, prezla, brašno, malo mleka, so
- ulje za prženje
Za preliv:
- 1 pavlaka
- 2 kašike majoneza
- po ukusu beli luk (granule), suvi peršun, biber, začin
Priprema:
Smrznute račiće odmrznuti i uvaljati, prvo u brašno zatim u jaje u koje ste dodali malo mleka i soli, i na kraju u prezle. Pržiti ih u dubokom ulju dok ne porumene. Za preliv pomešati sve sastojke, pa začiniti po ukusu. Najbolje je poslužiti toplo.
Takođe, može da posluži kao predjelo ili večera, a i kao lagan ručak. Isto tako, dobra je i neka sezonska salata uz belo vino. Vidi se da je ovo jelo lako pripremiti za kratko vreme, pa probajte i vi.
(Telegraf.rs)