Sjajne pljeskavice od mešanog mlevenog mesa

Ne postoji lakši način da obradujete svoje prijatelje - nego da im napravite pljeskavice!

Sastojci za 4 osobe:

- 800 g mešanog mlevenog mesa (junetina i svinjetina)

- 2 kašičice začina

- kašičica soli

- biber

Priprema:

U meso stavite začine, sve dobro izmešajte pa stavite smesu u frižider da odstoji preko noći. Sutradan oblikujte koliko god možete tanke pljeskavice i vratite u frižider do pečenja. Pljeskavice možete peći na grill tiganju, ali najbolje su na roštilju, jer su odlične kad prime miris dima.

Što su pljeskavice tanje, brže se ispeku i dosta su ukusnije. Možete ih poslužiti kao hamburgere u pecivu sa prilogom i sosom po želji, povrćem i uz pomfrit. Ustvari, od vašeg raspoloženja i želje zavisi kako će pljeskavica konačno izgledati, pa probajte.

(Telegraf.rs)