Pržena riba koja se brzo pripema

Spremite ukusan obrok i poslužite ga uz pomfrit i salatu...

Sastojci  za 2 osobe:

- 355 ml piva

- 300 g brašna

- 600-700 g fileta ribe po vašem ukusu

- biber

- so

- beli luk u granulama

Priprema:

Ribu oprati i osušiti kuhinjskim papirom. Začiniti i ostaviti pola sata u frižider da se začini sjedine. U veću posudu sipati pivo, dodati 225 g brašna i sve zajedno umutiti sa žicom za mućenje, a u plitak tanjir sipati ostatak brašna.

Svaki file prekriti sa smesom od piva, ocediti i provući kroz ostatak brašna. Ako imate fritezu, pržite u njoj, a ako nemate u dublji tiganj sipajte ulje i pržite u vrelom ulju, stalno okrećućii riblje filete, dok  ne postanu zlatno žute boje. Riba pripremljena na ovaj način je veoma sočna. Poslužiti vruće sa prženim pomfritom i sa salatom po želji.

(Telegraf.rs)