Domaći fast-food: viršle uvijene u slaninu

Ako nemate ideju šta da napravite prijateljima, da pregrizu uz pivo i utakmicu - evo nečega što će im se svideti!

Sastojci:

- 20 tanjih i dužih viršli

- 100 g kačkavalja

- 200 g tanko sečene suve slanine

- 40 čačkalica

Priprema:

Svaku viršlu preseci na pola. Kačkavalj iseci na listiće dužine jedne isečene viršle. Viršlu zaseći da može da se otvori (paziti da se ne razdvoje polovine) staviti kačkavalj, zamotati slaninom i sve učvrstiti čačkalicom.

Na pleh staviti papir za pečenje pa spremljene viršle. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-ak minuta i poslužiti odmah, vruće sa pomfriitom ili projom. Uz ovako pripremljene viršle uvek je dobra i neka salata po izboru.

(Telegraf.rs)