Pripremite pačetinu začinjenu medom i jabukama!
Uz ovo jelo, pomislićete da se u nekom od najboljih restorana...
Sastojci:
- 1 komad pačijih grudi prsa
- 1 crni luk srednje veličine
- 1 kašika meda
- 1 jabuka (kiselija)
- 1 dl soka od pomorandže
- 50 g maslaca
- 1 kašika konjaka
Priprema:
Jabuku oljuštiti, prepoloviti i iseći na kolutove, a luk sitno iseckati. Pačetinu sa strane gde je koža zarezati u cik-cak, ali ne previše duboko i staviti u teflon da se peče, ali ne dodavati mast, jer će ona da pusti veću količinu masti. Peći sa strane gde je koža 5 minuta, pa okrenuti i peći još 5 minuta, i ovo ponoviti dva puta.
Meso odložiti sa strane, iz teflona izliti svu onu mast, obrisati ga kuhinjskim papirom, dodati kocku maslaca, pa propržiti luk da postane staklast. Dodati mu med, konjak i sok od pomorandže i na kraju još kockicu maslaca. Sve mešati i kuvati na tihoj vatri 3 min. Dodati pačetinu i kuvati sve još 3-4 minuta.
U posebnom tiganju, u međuvremenu, na maslacu dinstati jabuke, dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Pačetinu iseći na režnjeve pa ređati, komad mesa, komad jabuke, pa sve preliti sosom od luka i meda. Služiti uz povrće po izboru i crveno vino.
(Telegraf.rs)