Gusta čorba s belom morskom ribom - oslićem ili škarpinom (POSNO)

Bela morska riba nikada nije bila ukusnija, nego što je u ovoj kombinaciji!

Sastojci:

- 1 kg fileta bele morske ribe

- 100 ml maslinovog ulja

- 2 glavice luka, sečenog na rezanca

- 4 čena belog luka

- 1 struk praziluka

- 200 g paradajz-soka

- 1 komad celera

- 2 komada zute paprike sečene na rezanca

- 1 komad crvene paprike sečene na rezanca

- 1 komad zelene paprike sečene na rezanca

- so i biber

- svež peršun za ukrašavanje

Priprema:

Dinstati na ulju luk, beli luk i praziluk. Kada je omekšalo dodati sos od paradajza. Zatim dodati povrće (celer i paprike), pa dinstati uz dodavanje malo vode oko 20 minuta. Onda ubacite i očišćenu ribu, pa prokuvajte još 10 minuta.

Na kraju čorbu treba posoliti i pobiberiti, posuti peršunom i servirati uz tostiran hleb ili bruskete.

(Telegraf.rs)