Riba zapečena s povrćem (POSNO)
0
Jednostavno posno jelo koje mogu da pripreme i manje vešti kuvari...
Sastojci:
- 2 veće morske ribe po izboru
- 10 čeri paradajza ili 2 srednja
- 10 većih šampinjona
- 350 g krompira
- 4 čena belog luka
- so i biber
- maslinovo ulje
- sveža majčina dušica (ili suva)
Priprema:
Očistiti ribu, oprati povrće i iseći ga na krupnije komade. Samo krompir isecite na nešto manje kockice. Povrće začinite maslinovim uljem, solju, biberom i majčinom dušicom (posebno krompir, a posebno sve ostalo povrće). Ribu posolite spolja i iznutra.
Staviti na dno pleha kockice od krompira, preko njih ribu a preko ribe svo ostalo začinjeno povrće. Pecite na 200° oko 30 minuta.
(Telegraf.rs)