Riba zapečena s povrćem (POSNO)

Jednostavno posno jelo koje mogu da pripreme i manje vešti kuvari...

Sastojci:

- 2 veće morske ribe po izboru

- 10 čeri paradajza ili 2 srednja

- 10 većih šampinjona

- 350 g krompira

- 4 čena belog luka

- so i biber

- maslinovo ulje

- sveža majčina dušica (ili suva)

Priprema:

Očistiti ribu, oprati povrće i iseći ga na krupnije komade. Samo krompir isecite na nešto manje kockice. Povrće začinite maslinovim uljem, solju, biberom i majčinom dušicom (posebno krompir, a posebno sve ostalo povrće). Ribu posolite spolja i iznutra.

Staviti na dno pleha kockice od krompira, preko njih ribu a preko ribe svo ostalo začinjeno povrće. Pecite na 200° oko 30 minuta.

(Telegraf.rs)