Kobasice sa salatom od krompira
1
Navikli smo da krompir-salatu jedemo samo uz ribu - pa vam predlažemo da je isprobate uz kobasice, i to one ljute!
Sastojci:
- 4-6 kobasica (najbolje ljute s belim lukom)
- 600 g krompira
- 3-4 mlada luka
- 40 ml sirćeta
- 60 ml maslinovog ulja
- so i biber
Priprema:
Krompir koji ste skuvali u ljusci kratko ohladite, oljuštite i narežite na kriške, dodajte narezani mladi luk, pokapljite maslinovim uljem i sirćetom, pa lagano izmešajte.
Dok se krompr kuva, kobasice izbockajte viljuškom i pecite u poklopljenoj šerpi (plića sa širim dnom). Najbolje je na nižoj temperaturi kako bi polako otpuštale mast i da ne zagore. Poslužite kobasice s krompir-salatom.
Jelo je zgodno kad vam dolaze gosti jer je lepo i servirano kasnije, na sobnoj temperaturi.
(Telegraf.rs)