Potaž od bundeve i đumbira
Isprobajte aromatičan potaž koji će vas oduševiti!
Sastojci:
- 500 g bundeve
- 1 manja šargarepa
- 1 manji krompir
- komad đumbira
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- pola pomorandže (sok i korica)
- so i biber
- suvi peršun
Priprema:
Oljuštite i iseckajte na kockice luk, krompir i đumbir. Na 2 kašike ulja propržite luk zajedno sa propasiranim belim lukom, dok ne omekša, pa dodajte đumbir i kratko prodinstajte. Zatim u šerpu dodajte bundevu, šargarepu i krompir. Nalijte vodu da pokrije povrće u celosti, dodajte začin i biber, pojačajte vatru da voda proključa, a kad proključa smanjiti na najmanje, poklopiti šerpu i kuvati supu na tihoj vatri oko sat vremena ili dok povrće ne omekša.
Pet minuta pred kraj kuvanja dodati sitno rendanu koricu pomorandže i sok. Gotovu supu skloniti sa vatre, pa ručnim mikserom usitniti povrće dok supa ne postane gusta i kremasta bez komadića povrća. Dodati suvi peršun po ukusu, promešati i servirati. U svaki tanjir sipati po kašičicu kisele pavlake, a može i pečene komadiće hleba ili semenke po izboru.
(Telegraf.rs)