Paradajz čorba s mlevenim mesom
Ovakvu paradajz-čorbu verovatno do sada niste probali!
Sastojci:
- 1/2 kg mlevene junetine ili teletine
- 1/2 kg svežeg paradajza
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 veća glavica crvenog luka
- malo svežeg lista peršuna
- so i biber
- 2 šoljice testenine za supe
- 1 kašika začina
- 1/2 soka od paradajza
- 1.5 litar vode
- za serviranje: pavlaka ili kajmak
Priprema:
U lonac nasuti ulje i staviti luk sitno iseckan da se preprži. Kad luk omekša i dobije zlatnožutu boju, dodati mleveno meso da se proprži, pa posoliti, dodati biber i začin, a zatim i paradajz koji smo prethodno prokuvali i odstranili mu kožicu. Ostaviti da malo proključa, a zatim dodati vodu.
Po potrebi još dosoliti ili dodati bibera, pa ostaviti da se kuva još 15-20 minuta. Pri kraju kuvanja dodati testeninu, a pred skidanje sa šporeta dodati list peršuna i kašiku kajmaka ili pavlake, po želji.
(Telegraf.rs)