Crveni potaž sa cveklom i šargarepom
Ovaj potaž, posebnog ukusa, najbolje servirajte uz mocarelu ili drugi jači sir - dobićete jelo koje se pamti!
Sastojci:
- 500 g sveže cvekle
- polovina manjeg korena celera
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1 l supe od povrća (može i kocka)
- po ukusu mlevenog kima
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 2 manje kisele jabuke
- 1 l vruće vode
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 4 kašičice rendanog rena
- mocerela za serviranje (ili plavi sir ako volite jače ukuse)
Priprema:
Povrće očistiti i grubo iseckati. Zagrejati ulje pa dodati povrće i kim, promešati, naliti supu, poklopiti lonac i kuvati dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati grubo sečene jabuke, neoljuštene pa skuvati i njih.
Lonac skinuti sa vatre i izmutiti mikserom, pa dodati preostalu vodu. Začiniti gotovu supu sirćetom, renom, solju i biberom. Servirajte kao što smo predložili: uz mocarelu ili plavi sir.
(Telegraf.rs)