Specijalitet s bliskog istoka: falafel

Leblebija nije samo grickalica ili sastojak humusa - od nje mogu da se spreme i ove izuzetno ukusne istočnjačke "ćuftice"!

Sastojci za 2 osobe:

- 240 g leblebija

- 100 g crnog luka

- 2 čena belog luka

- 2 kašike peršunovih listova

- 2 kašike seckanog spanaća

- 1 kašika listova korijandera

- ¼ kašičice kima

- 2 kašike pšeničnog brašna

- 1 kašičica soli

- prstohvat crnog bibera

- ulje za prženje

Priprema:

U električnu seckalicu stavite oceđene kuvane leblebije, luk, beli luk, naseckani peršun i spanać, i korijander, kim, brašno, so i biber, pa sve zajedno dobro usitnite. Smesu ostavite da odstoji 1-2 sata. Zatim vlažnim rukama od nje napravite male kuglice veličine oraha.

Pecite ih u dubokom dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Možete da poslužite tople s humusom i salatama po izboru.

(Telegraf.rs)