Sočne pileće grudi u sosu s ukusom pečuraka

Da li ste znali da supu iz kesice, posebno onu za gustu supu od pečuraka - možete da koristite kao začin za piletinu?

Sastojci za 2 osobe:

- veće pileće grudi

- 1/3 koncentrata za gustu supu od pečuraka (supe iz kesice)

- 1 mala kisela pavlaka

- 100-150 ml neutralne pavlake za kuvanje

- 5o g sveže izrendanog parmezana

- 3 čena belog luka, sitno seckana

- biber

Priprema:

Pileće grudi oprati i osušiti, iseći na nekoliko krupnijih komada - pa sa svih strana uvaljati u prah za supu od pečuraka. Ostaviti da meso odstoji u tepsiji u kojoj će se peći, dok se spremi sos. U posudu staviti obe pavlake, dodati parmezan, beli luk, biber i sve dobro sjediniti.

Prelijte pileće grudi i pecite meso na 180°C oko 30 minuta. Poslužiti toplo. Jelo dobro ide uz kuvani pirinač, pire krompir ili kuvani karfiol  - ali se sigurno najbolje slaže iz testeninu.

(Telegraf.rs)