Sočne pileće grudi u sosu s ukusom pečuraka
0
Da li ste znali da supu iz kesice, posebno onu za gustu supu od pečuraka - možete da koristite kao začin za piletinu?
Sastojci za 2 osobe:
- veće pileće grudi
- 1/3 koncentrata za gustu supu od pečuraka (supe iz kesice)
- 1 mala kisela pavlaka
- 100-150 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 5o g sveže izrendanog parmezana
- 3 čena belog luka, sitno seckana
- biber
Priprema:
Pileće grudi oprati i osušiti, iseći na nekoliko krupnijih komada - pa sa svih strana uvaljati u prah za supu od pečuraka. Ostaviti da meso odstoji u tepsiji u kojoj će se peći, dok se spremi sos. U posudu staviti obe pavlake, dodati parmezan, beli luk, biber i sve dobro sjediniti.
Prelijte pileće grudi i pecite meso na 180°C oko 30 minuta. Poslužiti toplo. Jelo dobro ide uz kuvani pirinač, pire krompir ili kuvani karfiol - ali se sigurno najbolje slaže iz testeninu.
(Telegraf.rs)