Sočni svinjski but s pivom, pečen u rerni

Pravo vikend jelo! Sporo se peče dok vi odmarate - a može se poslužiti uz bilo koji prilog li salatu.

Sastojci:

- 2,5 kg svinjetine od buta u komadu

- 6 kašika masti

- kašičica soli

- kašičica bibera

- 6 grančica ruzmarina

- 1/2 l piva

Priprema:

Rernu zagrejati na 120 stepeni. Omekšajte mast pa s 4 kašike masti natrljajte svinjetinu, dobro posolite i pobiberite. Poređajte grančice ruzmarina i uvežite ih kuhinjskim koncem. Na srednjoj vatri zagrejte posudu za pečenje podmazanu sa 2 kašike masti, pa meso propržite sa svih strana.

Potom posudu stavite u rernu, nalijte pivom i meso pecite oko 3 sata, a pola tog vremena pod folijom - da bi ostalo sočno. Kada je pečeno, izvadite ga iz rerne i ostavite da odstoji 20 minuta pre serviranja.

(Telegraf.rs)

Teme