Pasta za ljubitelje pikantne hrane: špagete arabiata

Ova pasta je idealna za one koji vole brza jela i jake, vatrene začine...

Sastojci:

- 2 kašike maslinovog ulja

- glavica crnog luka

- 3 čena belog luka

- so, biber

- tucana ljuta paprika

- čili papričice, sitno seckane

- konzerva pelata, usitnjena

- kačkavalj (trapist ili ementaler)

- origano

- opciono: malo goveđe pršute

- špagete

Priprema:

Staviti vodu za špagete da provri, a u drugoj šerpi na ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Dodati začine: so, biber, čili i tucanu ljutu papriku. Sve naliti sa paradajz pelatom i staviti da kuva 10 min, taman dok se špagete skuvaju.

Ocedite špagete i umešajte ih u sos, pa narendajte kačkavalj i pospite origanom. Po želji, ukrasite listićima goveđe pršute pre serviranja.

(Telegraf.rs)