Svinjetina u domaćem sečuan sosu
2
Upotrebite suve feferone, ili sveže feferone kombinujte uz slatku suvu papriku za manje ljutu verziju!
Potrebno je:
- svinjsko meso, kare isečen na trakice
- miks kineskog povrća (kupus, šargarepa, luk) ili smrznuti miks
Za sečuan sos:
- 5 čenova belog luka
- iseckan komad đumbira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 10 ljutih suvih feferona potopljenih u vrucu vodu na pola sata
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika paradajz pirea
- biber i beli biber,
- ljuta dimljena paprika
- 2 kašike susamovog ulja
- 1 kaška sirćeta
Beli luk i komad đumbira iseckajte i pržite na maslinovom ulju da ne potamni ali postane meko. Dodajte sve ostale sastojke i stavite u blender. Izblendan sos začinite, pa vratite kratko na ringlu da se sos ukuva.
Ispržite meso i povrće, posolite - pa servirajte uz sos.
(Telegraf.rs)
Recept i fotografija: blog Vitki Gurman