Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje
0
Dobru supu ne čini samo tečnost u kojoj je kuvano meso i povrće - već i ukusna domaća rezanca!
Sastojci (uvek možete praviti duplu ili trostruku meru)
- 100 g brašna
- jaje srednje velicine
- malo soli
Priprema:
U posudu staviti brašno, posoliti, napraviti udubljenje i dodajte jaja. Zamesite testo, pa ga izradite rukama dok ne postane gletko i nelepljivo. Neka se ohladi sat vremena u frižideru, uvijeno u providnu foliju.
Oklagijom razvijte prevougaonih pa ga isecite na trake. Propustite kroz mašinu da dobijete deblje listove, a zatim postepeno ići do najtanjeg podešavanja kako bi se dobili taknki listovi testa. Neka se list samo malo prosuši pa ga isecite.
Rastresite ih u rukama i stavite na stolnjak da se rezanca osuše. Mogu da se upotrebe odmah, a osušena mogu da stoje neko vreme, najbolje u papirnoj kesi.
(Telegraf.rs)