Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata
5
Na većim okupljanjima, kuvarsko umeće domaćina meri se obično kvalitetom sarme, brojem sitnih kolača i svakako - ukusom Ruske salate.
Sastojci:
- 1/2 kg krompira
- 1/2 kg šargarepe
- 250 g graška, može i oceđen iz konzerve
- 300 g kiselih krastavčića
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 300 g skuvanog belog pilećeg mesa
- 500 g majoneza
- so i biber
Postupak:
Krompir se kuva u ljusci, a istovremeno se kuva i šargerepa ali odvojeno. Ona se seče na krupnije komade. Skuvajte i grašak ako ne koristite grašak iz konzerve. Kuvani krompir oljuštite kad se prohladi.
Iseckajte šargarepu, piletinu, jaje, krastavčiće i krompir na kockice pa izmešajte sve sastojke sem krompira. Sipajte majonez, so i biber - pa promešajte. Tek sada dodajte krompir. Sipajte još majoneza ako treba. Držite u frižideru do služenja.
(Telegraf.rs)