Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Super recept za kalcone picu koja je pravo remek-delo italijanske kuhinje!

Sastojci za 4 manje kalcone:

- 1 kg brašna

- 3 kesice suvog kvasca

- 3 ravne kašičice soli

- 2 ravne kašičice šećera

- 600 ml mlake vode

- kečap

- šunka

- rendani sir

- pavlaka

- šampinjoni iseckani na listiće

- origano.

Priprema:

Izmešajte brašno, kvasac, šećer i so, pa sipajte mlaku vodu. Umesite testo pa ga dobro izradite na radnoj površini. Testo vratite u posudu, pokrijte i ostavite da naraste.

Testo se ponovo zamesi i rastanji oklagijom na debljinu oko 4 mm. Krugove možete da isečete poklopcem za šerpu pa će svi biti jednaki.

Na testo za kalconu stavite sve sastojke za fil, a te sastojke po želji možete da menjate. Preklopiti krugove, malo zavrnuti i pritisnuti rubove, ređati u podmazan pleh ili na papir za pečenje i svaku kalconu ili blago na par mesta zarezati nožićem ili bocnuti viljuškom.

Peći na 220 stepeni dok ne dobiju lepu rumenu boju.

(Telegraf.rs)