Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu
0
Za ovu vikend-poslasticu koristi se med, ali se on sipa na ukusna rebarca!
Sastojci:
- 2.5 kg svinjskih rebara
- 250 ml ljutog kečapa
- 120 ml belog vinskog sirćeta
- 100 g meda
- po jedna kašičica sušenog ruzmarina, origana i majčine dušice
- so i biber
Priprema:
Svinjska rebra stavite u pleh za pečenje a ako ne staju presecite ih na 2-3 dela. Posolite, pobiberite, pospite suvim začinima i sirćetom - pa ih dobro utrljajte rukom.
Pecite ih na 160°C oko sat vremena, pa ih okrenite i pecite joj 90 minuta. Pred kraj pečenja, kad vidie da su skoro gotova, izmešajte u šerpici kečep i med, zagrejte ih i kad provri premažemo umek preko rebara i peče se još 10 minuta. Rebra su gotova i mogu da se serviraju.
(Telegraf.rs)