Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Za ovu vikend-poslasticu koristi se med, ali se on sipa na ukusna rebarca!

Sastojci:

- 2.5 kg svinjskih rebara

- 250 ml ljutog kečapa

- 120 ml belog vinskog sirćeta

- 100 g meda

- po jedna kašičica sušenog ruzmarina, origana i majčine dušice

- so i biber

Priprema:

Svinjska rebra stavite u pleh za pečenje a ako ne staju presecite ih na 2-3 dela. Posolite, pobiberite, pospite suvim začinima i sirćetom - pa ih dobro utrljajte rukom.

Pecite ih na 160°C oko sat vremena, pa ih okrenite i pecite joj 90 minuta. Pred kraj pečenja, kad vidie da su skoro gotova, izmešajte u šerpici kečep i med, zagrejte ih i kad provri premažemo umek preko rebara i peče se još 10 minuta. Rebra su gotova i mogu da se serviraju.

(Telegraf.rs)