Gambori u krem sosu s vinom

Ako volite egzotičnije ukuse, napravite ovo jelo i servirajte ga uz kuvani pirinač ili testeninu.

Sastojci:

- 500 g svežih i očišćenih gambora (ili paket odmrznutih)

- 3 kašike maslinovog ulja

- 4 čena sitno iseckanog belog luka

- 60 ml belog vina

- 3 kašike limunovog soka

- 1/2 kašike dimljene crvene paprike

- čili po ukusu

- kašika maslaca

- 2 kašike sitno iseckanog peršuna

- šoljica neutralne pavlake

- so i biber

- pirinač ili testenina za prilog

Priprema:

Zagrejati ulje u većem tiganju pa dodati sitno iseckan beli luk i njega pržiti dok ne zamiriše. Ubaciti u tiganj i očišćene gambore pa kratko propržiti - a zatim didati vino, puter, sok od limuna, čili i dimljenu mlevenu papriku. Dinstati oko 5 minuta da gambori ne promene boju u rumenu.

Pobiberiti i posoliti po ukusu, pa kad je gotov sipati i neutralnu pavlaku i posuti sa seckanim peršunom. Poslužite sa skuvanim pirinčem ili testeninom.

(Telegraf.rs)