Gambori u krem sosu s vinom
Ako volite egzotičnije ukuse, napravite ovo jelo i servirajte ga uz kuvani pirinač ili testeninu.
Sastojci:
- 500 g svežih i očišćenih gambora (ili paket odmrznutih)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 4 čena sitno iseckanog belog luka
- 60 ml belog vina
- 3 kašike limunovog soka
- 1/2 kašike dimljene crvene paprike
- čili po ukusu
- kašika maslaca
- 2 kašike sitno iseckanog peršuna
- šoljica neutralne pavlake
- so i biber
- pirinač ili testenina za prilog
Priprema:
Zagrejati ulje u većem tiganju pa dodati sitno iseckan beli luk i njega pržiti dok ne zamiriše. Ubaciti u tiganj i očišćene gambore pa kratko propržiti - a zatim didati vino, puter, sok od limuna, čili i dimljenu mlevenu papriku. Dinstati oko 5 minuta da gambori ne promene boju u rumenu.
Pobiberiti i posoliti po ukusu, pa kad je gotov sipati i neutralnu pavlaku i posuti sa seckanim peršunom. Poslužite sa skuvanim pirinčem ili testeninom.
(Telegraf.rs)