Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Ovaj aromatični sos fantastično ide uz belo meso, ribu ili uz pečene i pržene krompiriće!

Sastojci:

- 2 veće ili 3 manje glavice belog luka

- 50 g maslaca

- kašika brašna

- 200 ml neutralne pavlake

- 150-200 ml domaće supe po izboru

- so, biber, peršun

- muskatni oraščić

Priprema:

Presecite beli luk na pola poprečno, pa svaku plovinu uvijte u aluminijumsku foliju i pecite na 200 stepeni u rerni dok ne zamiriše i omekša. Kada se prohladi, lako ćete izvaditi pečene čenove. Propasirajte ih dobro.

Stavite šerpicu na ringlu i zagrejte maslac pa ispržite brašno dok ne porumeni. Zatim dodajte beli luk, neutralnu pavlaku i supu. Kada se sos zgusne začnitite ga i poslužite toplog.

(Telegraf.rs)