Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Sendviče od krastavca u Engleskoj tradicionalno služe uz čaj - ali su inače dobra i jednostavna grickalica kad dođu gosti.

Sastojci:

- 1/2 oljuštenog svežeg krastavca

- so

- 6 tankih komada belog hleba, najbolje prvougaoni tost hleb

- maslac na sobnoj temperaturi

- beli biber

Priprema:

Isecite krstavac na što tanje kolutiće, blago posolite i stavite na oko 20 minuta u posudu s rupicama da puste višak vode. Stavite na radnu površinu nekoliko listova kuhinjskog papira, pa ih ocedite na njima.

Sve komade hleba namaite maslacem i ne štedite! Poređajte kolutove na 3 parčeta hleba i pobiberite, pa preklopite s ostala 3 namazana parčeta hleba.

Pritisnite hleb i oštrim nožem isecite korice hleba, one se ne serviraju. Zatim sendviče isecite u pravilne pravougaonike ili trouglove. Odmah servirajte s jakim čajem.

(Telegraf.rs)