Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Vikend ručak znači da na stolu treba da imamo nešto ukusno, ali da ne provedemo previše vremena u kuhinji...

Potrebno je:

- 4 bataka s karabatacima (s kožicom)

- puna kašika meda

- sok od pola limuna

- malo maslinovog ulja

- majčina dušica po ukusu

- 2-3 čena izgnječenog belog luka

- so i biber

Prprema:

Od svih sastojaka napravite marinadu, s njom prelijte meso i lepo je rasporedite. Prekrijte meso providnom folijom i ostavite da se marinira u frižideru minimum 4 sata ili još bolje duže.

Poređajte meso u tepsiju za pečenje odgovarajuće veičine, posolite i pobiberite - pa prekrijte alu-folijom. Pecite na umerenijoj temperaturi od oko 170-180 stepeni da začini i med ne počnu da gore. Sve vreme pečete samo s kožom gore i ne okrećete.

Probajte čačkalicom da li je meso potpuno omekšalo i ako jeste, skinite foliju da se zapeče. Već sada bi kožica trebalo da bude krckava.

Savet: Istom metodom možete da premate meso tako što ćete ga samo posoliti. Ispadne fenomenalno!

(Telegraf.rs)