Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni
Vikend ručak znači da na stolu treba da imamo nešto ukusno, ali da ne provedemo previše vremena u kuhinji...
Potrebno je:
- 4 bataka s karabatacima (s kožicom)
- puna kašika meda
- sok od pola limuna
- malo maslinovog ulja
- majčina dušica po ukusu
- 2-3 čena izgnječenog belog luka
- so i biber
Prprema:
Od svih sastojaka napravite marinadu, s njom prelijte meso i lepo je rasporedite. Prekrijte meso providnom folijom i ostavite da se marinira u frižideru minimum 4 sata ili još bolje duže.
Poređajte meso u tepsiju za pečenje odgovarajuće veičine, posolite i pobiberite - pa prekrijte alu-folijom. Pecite na umerenijoj temperaturi od oko 170-180 stepeni da začini i med ne počnu da gore. Sve vreme pečete samo s kožom gore i ne okrećete.
Probajte čačkalicom da li je meso potpuno omekšalo i ako jeste, skinite foliju da se zapeče. Već sada bi kožica trebalo da bude krckava.
Savet: Istom metodom možete da premate meso tako što ćete ga samo posoliti. Ispadne fenomenalno!
(Telegraf.rs)