Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

AKo želite da spremite nešto ukusno i na brzinu - evo super recepta!

Potrebno je:

- 1/2 kg zamrznutih mladih ili krupnije sečenih krompirića (brže se spremaju)

- so, biber

- ruzmarin

- crvena ljuta paprika (ili slatka ako ne volite ljuto)

- maslinovo ulje

- kačavalj, krupno rendan

- slaninica, sečena na tanke trakice

Priprema:

Obložite pleh papirom za pečenje, a neka veličina pleha bude takva da krompirići budu u jednom sloju, ali zbijeniji. Izmešajte krompiriće sa ruzmarinom i maslinovim uljem, posolite i pobiberite.

Neka se peku na 200 stepeni, pa kad omekšaju a nisu još gotovi, pospite slaninicu preko njih. Kad su krompirići postali zlatni a slanina pečena - izvadite i brzo pospite krupno rendani kačkavalj i vratite u rernu tek da se sir otopi. Služite toplo.

(Telegraf.rs)