Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Izuzetno ukusan fil, učiniće da još više zavolite ovo ukusno povrće!

Sastojci:

- 2 veća plava patlidžana

- so

- 50 g pirinča

- 2 glavice luka

- 3 čena belog luka

- 50 g paradajz pirea

- 150 g mlevenog mesa

- 5 kašika maslinovog ulja

- biber, čili, so, bosiljak

- 3 kašike krema sira

- 100 ml belog vina

Priprema:

Isecite patlidžan na tanke kriške, posolite i ostavite da pusti vodu kako ne bi bio gorak. Za to vreme skuvajte pirinač. Propržite na ulju seckani crni luk, beli luk, meso - pa dodajte sve začine. Umešajte sir, oceđen skuvani pirinač i paradajz pire.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Posušite patlidžan, pa na svaku šnitu stavite po malo fila. Umotajte rolnicu, pričvrstite čačakalicom i naređajte u odgovarajuću posudu. Nalijte vinom i pecite oko 20 minuta.

(Telegraf.rs)