Jednostavnost koju volimo u tanjiru: restovan krompir

Ukusniji je od običnog pirea - pa neka na vašem stolu bude što češće!

Sastojci:

- 1 kg krompira

- 3 srednje glavice luka

- 1-2 kašike masti

- 3-4 kašike maslinovog ulja

- so i biber

- 2 kašičice mlevene paprika (ili 1 kašičica slatke i 1 ljute)

Priprema:

Oljuštite krompir pa ga isecite na krupnije komade. U nekim vezijama recepta krompir se kuva u ljusci a kasnije ljušti - pa možete i tako.

Sitno isecite crni luk i dinstajte ga na masti i ulju, dok ne bude potpuno mek. Zatim mu dodajte papriku, so i biber. Skuvan krompir ocedite od vode, pa ignječite viljuškom tako da ostane malo komadića - ne treba da bude kao pire. Dodajte luk, izmešajte i proverite da li je dovoljno slan. Odlično ide uz jela od mesa.

(Telegraf.rs)