Posni obrok u azijskom stilu: ukusno kinesko povrće

Oni koji vole kinesku kuhinju, uživaće u povrću pripremljenom na kineski način...

Potrebno je:

- 2-3 paprike različitih boja

- 2-3 šargarepe

- veći krastavac

- pola kineskog kupusa

- mali brokoli

- 50-70 g suvih pečuraka po želji (šitake, crne kineske, vrganji...)

- puna šaka slanog ispečenog kikirikija

- 4 kašike soja sosa

- 1 kašičica pirinčanog sirćeta

- ½ kašičice čili praha

- ulje za prženje

Povrće isecite na štapiće, a kineski kupus na rezanca. Suve pečurke prelijte sa vodom i ostavite dvadesetak minuta da se rehidriraju, pa i njih isecite na trakice.

Sipajte u tiganj ili vok dve pune šoljice ulja, a nad drugu šerpu stavite metalnu cediljku. Ulje zagrejte da bude veoma vrelo, pa svako povrće isprižite pojedinačno. Bitno je da se proprži kratko i zadrži krckavost. Gotovo povrće vadite u cedijku da se ocedi od višak ulja.

Pečeni kikiriki dodajte u prazan tiganj ili vok i kratko propržite, da zamiriše. Dodajte mu sve začine i čim provri - vratite povrće u tiganj. Odmah se sklanja s ringle i servira uz pirinač ili skuvane nudle.

Po želji, pri serviranju možete dodati i komade ribe ili gambore

(Telegraf.rs)