Kako da spremite knedle koje se tradicionalno serviraju uz gulaš?

Mađarska i austrijska kuhinja su poznate po fenomenalnim gulašima - a uz njih idu i adekvatne knedle!

Za Semmelknoedel (knedle od hleba) potrebno vam je:

- 4-5 parčeta suvog belog ili polubelog hleba

- 2 jaja

- 3 kašike griza

- 3 kašike narendanog belog sira (tvrđi)

- 300 ml mleka

- 3 kašike brašna

- malo muskatnog oraščića

- par kašika peršuna ili vlašca

- manji crni luk

- ulje

- so i biber

Priprema:

Iscepkati hleb na komadiće i prelijte ga toplim mlekom da malo odstoji. Ispržite sitno naseckan luk da omekša, pa dodajte mleko i hleb. Zatim i jaja, peršun, sir i oraščić. Posolite i pobiberite po ukusu, a zatim dobro izmešajte.

Poslednje što dodajete su brašno i griz, uz stalno mešanje, tako da se dobije gusta masa. Sada možete da oblikujete loptice rukama.

Knedle spuštajte u kupuću vodu i kada isplivaju na površinu, kuvajte ih još 3 minuta. Ređajte na žicu da se ocede a zatim servirajte uz gulaš.

(Telegraf.rs)