Kako da spremite sjajnu testeninu "A la Carbonara"?
3
Ova kalorična bomba od slanine i jaja, spada u kućni Fast Food koji začas možete da skuvate!
Sastojci:
- 200 g testenine
- 150 g slanine
- 2 čena belog luka
- 250 ml nutralne pavlake
- 1 jaje
- 1 kašika parmezana
- so, biber
- sveži peršun ili vlašac
Priprema:
Stavite vodu za testeninu da provri i pokušajte da uklopite da testenina bude tek skuvana kad završite sos.
Nasecite slaninu na kockice i stavite je u tiganj, pa kada je polupržena, dodajte seckani beli luk. Sipajte pavlaku i neka se malo ukuva. Umutite jaje s parmezanom, a u ovom trenutku neka testenina bude gotova. Procedite je.
Sklonite sos s ringle i dodajte testeninu, pa odmah i jaje. Promešajte i ne vraćajte na ringlu. Jaje će se skuvati od topline testenine i sosa. Posolite i pobiberite da jelo bude po vašem ukusu, pa servirajte ukrašeno peršunom ili vlašcem.
(Telegraf.rs)