Kako da spremite sjajnu testeninu "A la Carbonara"?

Ova kalorična bomba od slanine i jaja, spada u kućni Fast Food koji začas možete da skuvate!

Sastojci:

- 200 g testenine

- 150 g slanine

- 2 čena belog luka

- 250 ml nutralne pavlake

- 1 jaje

- 1 kašika parmezana

- so, biber

- sveži peršun ili vlašac

Priprema:

Stavite vodu za testeninu da provri i pokušajte da uklopite da testenina bude tek skuvana kad završite sos.

Nasecite slaninu na kockice i stavite je u tiganj, pa kada je polupržena, dodajte seckani beli luk. Sipajte pavlaku i neka se malo ukuva. Umutite jaje s parmezanom, a u ovom trenutku neka testenina bude gotova. Procedite je.

Sklonite sos s ringle i dodajte testeninu, pa odmah i jaje. Promešajte i ne vraćajte na ringlu. Jaje će se skuvati od topline testenine i sosa. Posolite i pobiberite da jelo bude po vašem ukusu, pa servirajte ukrašeno peršunom ili vlašcem.

(Telegraf.rs)