Meke kiflice sa susamom, punjene sirom
Kojim god filom da ih napunite, kiflice ostaju omiljeno pecivo većine ljudi!
Sastojci:
- 700 g mekog brašna
- 100 ml ulja
- 2 jajeta
- belance
- 1 dl mleka
- 300 g sitnog sira
- kockica ili kesica kvasca
- malo šećera i soli
- susam za posipanje
- jedan maslac - jako dobro ohlađen
Priprema:
U mleko stavite kvasac i malo šećera, promešajte i ostavite da kvasac nadođe. Zatim zamesite testo od brašna, ulja, belanceta i kvasca rastopljenog u mleku. Posolite i dobro izmesite testo, pa ga podelite na 4 dela.
Svaki deo razvucite do debljine malog prsta, u oblik kruga. Dobijene krugove delite na 8 delova, pa na sredinu svakog stavite kašiku sira, izgnječenog i pomešanog s umućenim jajetom. Urolajte kiflice uvijajući testo prema vrhu, odnosno sredini kruga i ređajte ih u pleh.
Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Narendajte maslac preko kiflica, pa pecite u dobro zagrejanoj rerni oko 30 minuta.
(Telegraf.rs)