Pripremite sami čuveni "engleski doručak"!
4
Toliko puta smo videli da ga služe u filmovima - a zapravo može lako da se spremi kod kuće...
Sastojci po osobi:
- 1 ili 2 jaja
- 1 kobasica
- nekoliko komada slanine
- 1 ili 2 parčeta tost hleba
- 1 paradajz
- nekoliko pečuraka
- pasulj (može i kupovni)
Priprema:
Zagrejati roštilj ili roštiljski tiganj. Iseći paradajz na pola. Staviti ih ga roštilj zajedno sa slaniinom i kobasicama. Držati kobasice na roštilju oko 8-10 minuta, a slaninicu i paradajz dok ne dobije boju.
Okretati s vremena na vreme. Očistiti i iseći perčurke, i staviti ih u tiganj prethodno premazan puterom.
Ugrejte pasulj u mikrotalasnoj ili u šerpici. Ubaciti tost u toster, pa ga prerezati dijagonalno prilikom serviranja.
Ispeći dva jaja. Sve to servirati na velikom tanjiru.
(Telegraf.rs)