Pripremite sami čuveni "engleski doručak"!

Toliko puta smo videli da ga služe u filmovima - a zapravo može lako da se spremi kod kuće...

Sastojci po osobi:

- 1 ili 2 jaja

- 1 kobasica

- nekoliko komada slanine

- 1 ili 2 parčeta tost hleba

- 1 paradajz

- nekoliko pečuraka

- pasulj (može i kupovni)

Priprema:

Zagrejati roštilj ili roštiljski tiganj. Iseći paradajz na pola. Staviti ih ga roštilj zajedno sa slaniinom i kobasicama. Držati kobasice na roštilju oko 8-10 minuta, a slaninicu i paradajz dok ne dobije boju.

Okretati s vremena na vreme. Očistiti i iseći perčurke, i staviti ih u tiganj prethodno premazan puterom.

Ugrejte pasulj u mikrotalasnoj ili u šerpici. Ubaciti tost u toster, pa ga prerezati dijagonalno prilikom serviranja.

Ispeći dva jaja. Sve to servirati na velikom tanjiru.

(Telegraf.rs)