Ukusne pljeskavice od raznog povrća
Za još zdraviju verziju - ove pljeskavice ispecite u rerni.
Potrebno je:
- 100 g šargarepe
- 200 g kuvanog krompira (najbolje da je skuvan na pari)
- 100 g tikvice
- 1 parče celera
- 2 struka mladog luka
- pola veze peršuna
- 1/2 kašičice kurkume
- 50 g rendanog kačkavalja
- 4 kašike integralnog brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Operite i oljuštite šargarepu, celer i tikvicu, pa ih izrendajte sitno i ocedite. Očistite mladi luk i sitno ga iseckajte, pa ga prodinstajte ga na par kašika maslinovog ulja. Operite i sitno iseckajte peršun.
Pomešajte rendanu šargarepu, tikvicu, celer i kuvani krompir - pa dodajte dinstani luk, peršun, sir, brašno i začine. Posolite i pobiberite. Podelite masu na 6-8 delova i vlažnim rukama oblikujte pljeskavice.
Premažite uljem tiganj i pecite pljeskavice par minuta sa svake strane, dok ne dobiju lepu boju.
(Telegraf.rs)