Losos zapečen s pestom
0
0
Ovo jelo je pun pogodak kad spremate neku specijalnu večeru...
Sastojci:
- 800 gr lososa (u komadu)
Preporučujemo
Zahar je već 20 godina u braku sa majkom pobednice Zvezda Granda! "Nisam imala potrebu da ga spominjem..."
Mijailović i Paspalj o odlasku Obradovića, stanju u Partizanu, pojačanjima koja se čekaju, treneru...
- 1 šoljica očišćenog pistaćija
- puna šaka listića nane
- rendana korica od 1 limuna
- so
- maslinovo ulje
Priprema:
Lososa kratko isperite i osušite papirnatim ubrusima. Stavite ga u pleh na papir za pečenje. Pospite solju.
U avanu zgnječite pistaći, pa im dodajte listiće nane i kapiku maslinovog ulja. Dodajte naribanu koricu limuna i pomešajte. Sve će izgledati kao pesto.
Premažite pesto preko lososa, tako da pokrije cijelu gornju stranu - pa stavite 30 minuta u rernu zagrejanu na 200 stepeni.
(Telegraf.rs)