Supa s pirinčanim nudlama i pilećim mesom

Kineska kuhinja nije samo meso i povrće iz voka - pa probajte nešto novo i drugačije!

Prvi korak je da skuvate pileću supu a zatim je ocedite i izvadite pileće meso.

Potrebno je:

- iseckano kuvano pileće meso (iz supe) oko 400 g

- 4 "zamotuljaka" kineskih nudli sa jajima

- 200 g brokolija

- 200 g šargarepe

- 2 mlada luka

- pola ljute crvene paprike

- koren manjeg celera

- soja sos

- ulje od susama

- 1,5 l domaće pileće supe

- po želji možete promeniti vrstu povrća: kineski kupus, spanać , šitaki pečurke, paprika su u opticaju

- mladi luk - perca

Priprema:

Šargarepu naseckajte na kolutiće, cvetiće brokolija razdvojte na sitno, celer naseckajte na trakice. Tri činijice napunite hladnom vodom i u svaku dodajte po par kockica leda. U šerpici zagrejte 2 kutlače supe i kada provri dodajte šargarepu. Kuvajte je jedno 5 minuta izvadite i stavite u činijicu sa hladnom vodom. Tako se prekida kuvanje pa povrće ostaje krckavo.

U istu supu u kojoj ste kuvali šargarepu, ubacite brokoli i kuvajte jedan minut. Prebacite u činiju s vodom i ledom. Zatim celer kuvajte 5 minuta, kao i šargarepu.

U šerpu u kojoj je kuvano povrće, dodajte ostatak supe, pustite da provri i dodajte nudle. Skuvajte ih po upustvu sa pakovanja.

U četiri činije ravnomerno rasporedite nudle, povrće i naseckane pileće grudi. Supu kojoj ste kuvali povrće i nudle začinite sa svetlim soja sosom i par kapi ulja od susama, po potrebi dodajte još soli po ukusu i ravnomerno je podelite po tanjirima preko nudli, mesa i povrća.

Preko dodajte mladi naseckani luk i crvenu ljutu paričicu i pustite pre jela da odstoji jedno pet minuta da se ukusi prožmu.

(Telegraf.rs)