Supa s pirinčanim nudlama i pilećim mesom
Kineska kuhinja nije samo meso i povrće iz voka - pa probajte nešto novo i drugačije!
Prvi korak je da skuvate pileću supu a zatim je ocedite i izvadite pileće meso.
Potrebno je:
- iseckano kuvano pileće meso (iz supe) oko 400 g
- 4 "zamotuljaka" kineskih nudli sa jajima
- 200 g brokolija
- 200 g šargarepe
- 2 mlada luka
- pola ljute crvene paprike
- koren manjeg celera
- soja sos
- ulje od susama
- 1,5 l domaće pileće supe
- po želji možete promeniti vrstu povrća: kineski kupus, spanać , šitaki pečurke, paprika su u opticaju
- mladi luk - perca
Priprema:
Šargarepu naseckajte na kolutiće, cvetiće brokolija razdvojte na sitno, celer naseckajte na trakice. Tri činijice napunite hladnom vodom i u svaku dodajte po par kockica leda. U šerpici zagrejte 2 kutlače supe i kada provri dodajte šargarepu. Kuvajte je jedno 5 minuta izvadite i stavite u činijicu sa hladnom vodom. Tako se prekida kuvanje pa povrće ostaje krckavo.
U istu supu u kojoj ste kuvali šargarepu, ubacite brokoli i kuvajte jedan minut. Prebacite u činiju s vodom i ledom. Zatim celer kuvajte 5 minuta, kao i šargarepu.
U šerpu u kojoj je kuvano povrće, dodajte ostatak supe, pustite da provri i dodajte nudle. Skuvajte ih po upustvu sa pakovanja.
U četiri činije ravnomerno rasporedite nudle, povrće i naseckane pileće grudi. Supu kojoj ste kuvali povrće i nudle začinite sa svetlim soja sosom i par kapi ulja od susama, po potrebi dodajte još soli po ukusu i ravnomerno je podelite po tanjirima preko nudli, mesa i povrća.
Preko dodajte mladi naseckani luk i crvenu ljutu paričicu i pustite pre jela da odstoji jedno pet minuta da se ukusi prožmu.
(Telegraf.rs)