Odličan pesto sos koji možete da spremite unapred!

Ovaj sos može da se čuva u frižideru otprilike desetak dana.

Sastojci:

- 2 šolje svežeg bosiljka

- pola šolje rendanog parmezana

- pola šolje maslinovog ulja

- 1/3 šolje pinjola (semenki šišarke)

- 2-3 čena belog luka

- sveži mleveni biber i so

U "seckalici" sameljete sve sastojke, a postepeno ubacujete lišće bosiljka, uz dodavanje maslinovog ulja.

Kad ste sve dobro usitnili, dodajte narendani parmezan (ako nemate parmezan, možete koristiti i neki sličan sir), biber i so po ukusu. Sve još jednom dobro promešajte, sipajte u teglicu koju treba dobro zatvoriti.

Ako će sos stajati, najbolje je da beli luk dodate tek pri serviranju - inače on može da promeni ukus.

SAVET: ako ne možete da nađete pinjole ili su vam preskupe, česta zamena su nepečene semenke suncokreta!

(Telegraf.rs)

Teme