Empanade sa sirom i šampinjonima

Španski specijalitet koji se lako priprema...

Sastojci:

Testo:

- 500 g pšeničnog brašna

- 100 g maslaca

- 100 ml vrele vode

- kašičica soli

- kašičica šećera

- suncokretovo ulje (za prženje)

Fil:

- 500 g sira

- 500 g šampinjona

- pasirani paradajz

- 1 luk

- maslinovo ulje

- čili

Priprema:

Testo:

Dobro promešati brašno, so, šećer i maslac, pa dodati vrele vode i brzo mešati pomoću varjače da ne nastanu grudvice i da masa bude meka. Ostavite je par minuta da odstoji.

Fil:

Za fil kratko propržite luk na malo maslinovog ulja i dodajte narezane šampinjone, malo pasiranog paradajza iz tetrapaka, malo mlevenog čilija, pa prodinstajte. Od testa napravite kuglice i razvucite svaku posebno u ovalni oblik i na tanko. U svaku stavite rendanog sira i dodajte dinstane šampinjone, preklopite i prstima ili viljuškom zatvorite ivice. Tako napunjene empanade pržite u vrelom ulju, a gotove su kada povećaju masu i kada porumene. Izvadite ih i poslažite na papir da pokupi ostatak masnoće, pa poslužite uz salatu po želji.

(Telegraf.rs)